Meedoen

Meedoen aan Amsterdam Wind kan door lid te worden van één van de vier energiecoöperaties: Zuiderlichtde Windvogel en Amsterdam Energie (die is samengegaan met Onze Amsterdam Noord Energie). Bedrijven kunnen meedoen via coöperatie NDSM Energie.

Kijk hieronder welke coöperatie het beste bij jou past!

Wij willen zo veel mogelijk schone energie in en rond Amsterdam opwekken. Nu werken we aan windturbines rond de Noorder IJplas. We verwachten dat deze in 2026 draaien.

Door lid te worden van één van de coöperaties steun je Amsterdamse windenergie en kun je vanaf 2023 zelf investeren tegen een rentevergoeding. Dat hoeft niet. Je kunt ook gewoon meedoen door lid te worden.

De coöperaties zijn al actief in de verduurzaming van de wijk, stad of regio. De stroom en de winst blijven lokaal beschikbaar. We werken zonder winstoogmerk en met zorg voor de buurt.

Waar?Welke coöperatie past bij mij?Hoe kan ik meedoen?Voor de buurt:
Amsterdam EnergieAmsterdam en omgevingWil je ook meteen stroom afnemen via om | nieuwe energie uit Amsterdamse zonnedaken? Via aankoop van zonnepanelen of door het afsluiten van een energiecontract. Ook eenmalig €1 voor een lidmaatschap.Met de winst nieuwe opweklocaties realiseren. Ondersteunen van sociale projecten.
ZuiderlichtAmsterdam en omgevingWil je mede-eigenaar worden van Amsterdamse zonnedaken en windmolens? Voor eenmalig een euro ben je al lid. Met leningen a €250 kan je mee investeren in projecten in jouw buurt. Van een aantal projecten kan je stroom afnemen. Wie met leningen mee investeert krijgt rente. Je beslist, viert, leert en doet mee. Dat hoeft niet, het mág.
De WindvogelNederlandWil je meer dan alleen Amsterdamse windmolens stimuleren? Participeer in windmolens in het hele land.Voor eenmalig €50 ben je lid. Je participeert met een minimale inleg van €50 in een mandje van windprojecten.Natuur en buurtprojecten rondom molens. Hulp aan lokale coöperaties bij projectontwikkeling
NDMS EnergieBedrijven in heel AmsterdamBen je een zzp-er, MKB of grootbedrijf? Word lid als onderneming met lef die impact wil maken.Lidmaatschap vanaf €50 per bedrijf, oplopend naar het aantal werknemers. Leden krijgen rendement op hun investering. Winst investeren in duurzame projecten en bedrijven.

Weet je nog niet of je lid wilt worden, maar wil je wel op de hoogte blijven? Abonneer dan op de nieuwsbrief van Amsterdam Wind. Dan word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in het projecten van de investeringsrondes.