Amsterdammers de Provincie Noord-Holland

Geachte heren, dames, gedeputeerden der Provinciale Staten van Noord Holland,

Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende:

Wij, Amsterdammers hebben een groen hart. Voor welke partij we ook stemmen, we zijn VOOR een leefbare stad en een duurzame toekomst. Op dit moment zijn wij bijzonder hoopvol gestemd. Het lijkt er namelijk op dat wij, Amsterdammers, straks onze eigen windmolens kunnen bouwen. Niet ergens in de haven, waar niemand ze ziet, maar aan de Noordelijke IJ-oevers, waar velen van ons ze met gepaste trots, juist wel kunnen zien.

6 windmolens, waar wij zelf de energie van krijgen.

En de winst. Windmolens die de skyline niet vervuilen.

Maar sieren, geliefd zijn,

want van ons zijn.

Molens voor en door Amsterdammers, waarvoor alle energiecoöperaties in Amsterdam de handen ineen hebben geslagen, samen met bewoners, bedrijven, lokale, regionale en landelijke overheden. Met deze molens heeft Amsterdam een wereldprimeur in handen.

Nieuws in binnen- en buitenland. Een kentering in de transitie naar duurzame energie, een doorbraak met een domino-effect. Andere steden en metropolen volgen. En andere molens en misschien wel heel andere projecten waarin bedrijven, bewoners, lokale, regionale en rijksoverheden samen de handen ineen slaan om onze steden verder te verduurzamen. Wij, Amsterdammers, Nederlanders, zijn niet langer het lachertje van Europa als het gaat om productie van eigen energie, maar trend setting.

Zo ver is het nog niet.

Het kan ook nog heel anders aflopen.

U, gedeputeerden,

heeft een belangrijke beslissing te nemen voor 15 januari a.s.

U kunt blijven vasthouden aan regels die inwoners beschermen tegen windmolens van commerciële partijen. Windmolens waar inwoners, wij, geen inspraak in hebben en niets over te zeggen hebben. Windmolens waar wij geen voordeel van hebben, wel de overlast.

U moet beslissen of die zelfde regels ook van toepassing zijn op windmolens, die nu al geliefd en gewild zijn, die skyline niet ontsieren maar juist sieren, die met hun geruststellend gezoem helaas niet boven het geluid van de snelweg uitkomen, molens waar wij samen trots op kunnen zijn en samen energie van krijgen.

U bepaalt ook of Amsterdam een wereldprimeur krijgt. Of dat u deze aan Nederland, Amsterdam en de Amsterdammers voorbij laat gaan.

Geachte gedeputeerden der Provinciale Staten,

Als u geschiedenis mocht schrijven,

– en u mag dat –

Welke geschiedenis wenst u onze stad dan toe ?

De tijd is er rijp voor, de stad Amsterdam is er klaar voor en wij, Amsterdammers, kunnen niet wachten.

Vertrouwend op uw flexibiliteit met het toepassen van regels die soms niet naadloos passend zijn voor elke situatie, teken ik met het volste vertrouwen in uw grootsheid en wijsheid,

Hoogachtend,
Bezig met versturen

Psst.. Wil jij ook je eigen stroom opwekken? Lees hier hoe je mede eigenaar kunt worden van de windmolens!