Het kantoor aan de Kometensingel is gesloten tijdens de kerstperiode. Op donderdag 6 januari zijn wij weer aanwezig.

Het team van Amsterdam Wind en NDSM Energie heeft werkruimte gevonden in de voormalige Sacramentskerk in Tuindorp Oostzaan. Elke week zullen de teamleden aanwezig zijn om te praten met buurtbewoners en andere belangstellenden over onze windenergie-plannen. In de kerkzaal staat een glazen kas, die wij mogen gebruiken. Het adres is Kometensingel 152. De kerk is wekelijks geopend van donderdag tot en met zondag. Er zit ook een gezellige caféruimte met een winkel.

We hebben de afgelopen tijd online vergaderd en vooral via de mail gecommuniceerd. Gelukkig zijn de Covid 19 restricties verminderd en kan iedereen elkaar weer in levende lijve ontmoeten. In de Sacramentskerk hopen we elke donderdag aanwezig te zijn, vanaf 10.00 uur, om in gesprek te gaan met buurtgenoten. Kom vooral langs, met vragen of opmerkingen of voor een kop koffie.
Wie liever op een andere dag langskomt, kan altijd een afspraak maken via de e-mail.

 

Omgevingsberaad

Aanstaande maandag staat de tweede afspraak gepland in het kader van het Omgevingsberaad met omwonenden, ondernemers en andere betrokkenen rondom de Noorder IJplas en het Cornelis Douwesterrein. Naar aanleiding van de vragen die er op de eerste avond zijn gesteld, is een document in de maak met alle vragen en alle antwoorden. Dit is in concept af en komt in de komende weken op de site beschikbaar voor alle belangstellenden.

 

Raadsinformatiebrief

Hoe zit het nu met de reflectiefase die de gemeenteraad heeft ingesteld, en met de uitspraak van de Raad van State? Wethouder Marieke van Doorninck heeft de gemeenteraad een brief gestuurd met uitleg over alle lopende zaken over de Regionale Energiestrategie RES. Via deze link is de Raadsinformatiebrief te vinden.