Verkiezingen: Hoe denken de partijen over energie?

De verkiezingen voor de Tweede Kamer staan bijna voor de deur, op 22 november gaan we weer stemmen. Diverse politieke partijen hebben (concept) verkiezingsprogramma’s gepubliceerd. In de podcast Voetnoten van Energeia bespreken Sabine Sluijters en Laetitia Ouillet de verkiezingsprogramma’s van VVD, GL/PvdA, D66, CDA, SP, CU, PvdD, PVV, BBB en NSC, de nieuwe partij van Pieter Omtzigt.

Podcast van Energeia

Laetitia Ouillet (o.a. voorzitter van De Windvogel) bleek de programma’s van deze partijen al te hebben gelezen. Ze analyseert de meest opvallende standpunten over energie en de energietransitie.

Beluister de podcast op de site van Energeia hier: https://energeia.nl/tag/voetnoten. Of via Spotify via deze link: https://open.spotify.com/episode/5Z94bzdImiUtsA6mgbwX2c?si=o0pIBcizR3SrGu0ciIck4w

HIER

Intussen heeft organisatie HIER de verkiezingsprogramma’s onderworpen aan een check van hun standpunten over groene energie en bewonersinitiatieven. Lees HIER’s analyse via deze link.

 

Als er elders artikelen o.i.d. verschijnen over wat de verkiezingsprogramma’s zeggen over energievraagstukken, verschijnen de links op deze plek. Tips zijn altijd welkom.